Bring you own device

Op College de Heemlanden speelt ICT een belangrijke rol in de dagelijkse onderwijspraktijk. Het gebruik van ICT en nieuwe media zorgt mede voor uitdagende en relevante lessen en biedt veel mogelijkheden voor gepersonaliseerd leren.  

Door het slim inzetten van ICT zorgen we er samen voor dat jij ICT-geletterd wordt, zodat je voorbereid bent op het vervolgonderwijs en de arbeidsmarkt. Om aan te sluiten bij jouw leer- en leefomgeving zetten wij verschillende digitale leermiddelen in: Smartboards en beamers in de klas en laptops in de lessen.  

Blended learning

We kiezen op College de Heemlanden voor ‘blended learning’, dat wil zeggen dat we een mix van boeken en digitale leermiddelen hanteren, dus van boeken en laptops. Ons onderwijsaanbod en onze lessen zijn daardoor uitdagend. We bieden variatie in didactiek en werkvormen en streven naar een goede mix van leren met en zonder ICT. In ons onderwijs blijft de rol van de docent cruciaal en het gebruik van ICT is dan ook geen middel om de docent overbodig te maken.  

Analyseren

Voor de bètavakken vinden we het belangrijk dat leerlingen met behulp van hun eigen laptop digitale opdrachten kunnen uitvoeren waarbij het analyseren en verwerken van (meet)gegevens centraal staat, zoals bij loggerpro en Coach op de computers van het bètalab. 

Bring Your Own Device (BYOD)

Bij alle leerrichtingen leer je uit boeken en online op je laptop. We maken gebruik van digitale mogelijkheden voor het bijhouden van je resultaten, je rooster en je huiswerk.

College de Heemlanden werkt volgens het Bring Your Own Device (BYOD) systeem. Leerlingen nemen hun eigen laptop mee naar school om tijdens de lessen zowel uit boeken als digitaal te kunnen werken. Via The Rent Company kun je een laptop bestellen met als voordeel dat de laptop altijd aan de juiste specificaties voldoet en er een leenlaptop beschikbaar is als de laptop onverhoopt gerepareerd moet worden. Een eigen laptop aanschaffen is ook mogelijk, mits deze voldoet aan de juiste specificaties.

Alle eerste klassen starten met een laptop in de klas. Aan ouders wordt gevraagd om in te tekenen op een gezamenlijk inkoopprogramma via de school of zelf een geschikte laptop aan te schaffen. De aanschaf van een laptop valt onder de vrijwillige ouderbijdrage.

Mocht het aanschaffen van een laptop een probleem zijn, dan kunt u daarvoor contact opnemen met Stichting Leergeld.